16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 25 Februar 2013 15:29

Saradnja UNZE sa Špancima

Rektor Univerziteta “Kralj Huan Karlos” iz Madrida (Španija –www.urjc.es) prof.dr Pedro Gonzales-Trevijano i rektor Univerziteta u Zenici prof.dr Sabahudin Ekinović potpisali su Okvirni sporazum o saradnji dvaju univerziteta.

 

Oba univerziteta su sporazumom izrazila želju da odgovore na naučne i tehničke izazove koje društvo postavlja, svojom obostranom predanošću i stalnim poboljšavanjem kvaliteta nastave, istraživanja i usluga. Univerzitet Kralj Huan Karlos i Univerzitet u Zenici, smatraju da sporazumi između univerziteta različitih zemalja od suštinskog su značaja za njihov zajednički interes u uspostavljanju odnosa, usmjerenih na podsticanje razvoja obrazovanja I istraživačke sposobnosti u zajedničkim im oblastima.

 

Dvije visokoškolske institucije smatraju ovaj sporazum okvirom u kojem će se izvoditi zajednička saradnja, obuka, razvoj posebnih programa i projekata, naročito u oblastima za koje je utvrđeno da su od zajedničkog interesa. Najveće zasluge za ostvarivanje ove saradnje ima nastavno osobolje sa Pravnog fakulteta UNZE koje je već ostvarilo zavidnu saradnju sa kolegama iz Španije.