28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 22 Februar 2013 11:26

Vlada ZDK: stota sjednica

 

Vlada Zeničko-dobojskog kantona održala je 100. sjednicu na kojoj je utvrđen Plan novčanih tokova budžeta Kantona za mart 2013. godine kojim su precizno određene budžetske stavke i njihovo procentualno izvršenje prema prilivu sredstava.  Naime, i dalje je na snazi zaduženje svim budžetskim organizacijama da se plaćanja po svim stavkama realizuju samo u visini ostvarenog priliva.

 

Usvojen je i Plan zaštite, održavanja, rekonstrukcije i izgradnje cesta u ovoj godini, kao i Program utroška sredstava Fonda za zaštitu okoline za 2013. godinu, koji na raspolaganju ima sredstva u iznosu od 2.825.000 KM, od kojih će općinama pripasti 2.124.000 KM, a 701.000 KM bit će utrošena na rad mobilne stanice za izvještavanje o kvaliteti zraka, izradu kantonalne strategije okoliša,kao i idejnog projekta zbrinjavanja animalnog otpada.

 

Od ostalih namjena, treba spomenuti izradu idejnog projekta prečišćavanja otpadnih voda Kantonalne bolnice Zenica, zatim sufinansiranje nabavke displeja za javno objavljivanje podataka o zagađenosti zraka u Zenici, uređenje izletišta Smetovi te podršku nevladinim organizacijama koje se bave ekologijom.