25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 21 Februar 2013 14:25

U Općini o liječenju korupcije

 

U Zenici danas su predstavljeni "Projekat liječenja i prevencije korupcije u općinskoj upravi" i "Antikorupcijski strateški plan za liječenje i sprječavanje korupcije kroz povećanje transparentnosti i jačanje integriteta, odgovornosti i efikasnosti u radu lokalne uprave u Zenici za period  2013. - 2016. godina", usvojeni na sjednici Općinskog vijeća 14. februara. 

 

Regionalni projekt "Gradovi bez korupcije - Gradovi sa budućnošću“, u okviru kojeg je realizovan projekat izrade Antikorupcijskog strateškog plana, finasirala je Svjetska banka i Vlada Austrije. U Općini su danas dodijeljeni certifikati za sve učesnike u Projektu. 

       

"Cilj nam je da doprinesemo stvaranju ambijenta u Zenici, koji će odvraćati ljude od nečasnih radnji, da zajedno sa građanima gradimo zdravo okruženje, u koje će se željeti ulagati",  izjavio je načelnik Oćine Zenica Husejin Smajlović.  Građani su pozvani da učestvuju u procesu povećanja transparentnosti, odgovornosti i efikasnosti u radu lokalne uprave, svojim sugestijama i primjedbama, te da učestvuju u donošenju općinskih odluka