20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 20 Februar 2013 09:29

Aktivisti 3P pomogli Amini

 

U okviru programskih ciljeva i pod motom „malo djelo - velika pobjeda“ NVO 3P iz Gradišća i NVO 3P iz Tetova pokazali su svoju humanost i spremnost da pomognu onima kojima je pomoć potrebna. Naime, vlastitim doprinosima prikupili su određeni novčani iznos za liječenje maloljetne djevojčice Amine Dilaver koju su neki od članova NVO 3P posjetili prošle sedmice.

 

Riječ je o djevojčici koju je sredinom prošle godine zadesila teška bolest. Bolest je otkrivena nakon moždanog udara i izljeva krvi u mozak, nakon čega je hitno operisana. Nakon što se utvrdila dijagnoza, dubinskim snimanjem arterija ustanovilo se da ona ima maliformaciju u lijevom lateralnom ventrikulu, izgubila je sluh na jedno uho, a na drugo s aparatićem čuje oko 30%. 

 

Ovu operaciju moguće je jedino uraditi na klinici ACIBADEM u Istanbulu, koja košta 30.500$. Amina je cijelu školsku godinu propustila, ne smije se uznemiravati, igrati s prijateljicama, niti umarati. Majka je inače nezaposlena, također oboljela tako da je sva borba za ova dva života ostala u rukama njenog muža i Amininog oca Mirnesa, koji svakodnevnim radom u rudniku, ali i prikupljanjem novca, od prijatelja, komšija, i dobrih ljudi pokušava da skupi ovu sumu novca. 

 

Ovim putem pozivamo i sve ostale ljude da se pridruže ovoj akciji i Amininom ocu olakšaju put kako bi omogućio liječenje svojoj djevojčici.

 

Odjel za informisanje NVO „3P“