19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 08 Februar 2013 06:10

Nova policijska akcija od danas

 

Imajući u vidu trenutne vremenske prilike, a u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda, posebno sa teškim posljedicama, te stvaranja visokog stepena bezbjednosti odvijanja saobraćaja na svim putevima na području Kantona, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u vremenskom periodu od 08.02. do 10.02.2013. godine, poduzimaće pojačane aktivnosti na kontroli učesnika u saobraćaju, posebno na kontroli posjedovanja i korištenja odgovarajuće zimske opreme u vozilima.

Aktivnosti policijskih službenika u naznačenoj akciji bit će usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da su počinili prekršaje u vezi sa zimskom opremom, te će se sankcionisati i drugi učesnici u saobraćaju u slučajevima kršenja propisa iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Pravilnika o saobraćaju u zimskim uvjetima.

 

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da upravljaju svojim vozilima krajnje oprezno, da prilagode vožnju i brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama kao i stanju vozila i tereta, te na taj način doprinesu stvaranju i obezbjeđenju lične sigurnosti i sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA