20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 09 Februar 2013 03:13

Mala škola od 4.marta

Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje u Zeničko-dobojskom kantonu će od 4. marta do sredine maja, organizovati program male škole za djecu predškolskog uzrasta. U šest zeničkih obdaništa, malu školu pohađaće 39 grupa, sa po 20-ak đaka.

 

- Trenutno se pripremamo za prijem djece, kao i program male škole, koja će obuhvatiti i odlazak u prirodu, - izjavila je Edina Hodžić, direktorica ove ustanove. Ona je istakla kako su u toku razgovori s predstavnicima resornog kantonalnog ministarstva o nivou sredstava koji će biti obezbjeđen za ovu namjenu.

 

 

Ova vrsta predškolskog obrazovanja je zakonski obavezna, ali zbog nedostatka sredstava iz kantonalnog budžeta, obdaništa u Zeničko-dobojskom kantonu većinom nisu bila u mogućnosti organizovati malu školu, nakon koje predškolarci dobijaju i certifikat o završenom predškolskom programu. Javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje u Zenici, malu školu je organizovala tokom proteklih nekoliko godina, ali bez podrške iz kantonalnog budžeta.