Printaj ovu stranu
srijeda, 06 Februar 2013 10:42

Saradnja Teslića i ZDK

 

Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović te nadležni predstavnici Zeničko-dobojskog kanton i Općine Teslić razgovarali su  o problemima u putnoj infrastrukturi, objektima za dnevnu smještaj za djecu s posebnim potrebama, kao i sanaciji korita rijeke Usore, liječenju pacijenata u bolnici u Tešnju i kvalitetnijoj prezentaciji mogućnosti Banje Vrućice na području ZDK-a. 

 

Kada je u pitanju putna infrastruktura, rečeno je da Vlada ZDK ima želju i mogućnost da pomogne u rješavanju tog problema, ali se očekuje od odgovornih ljudi u općini Teslić da urade svoj dio posla kako bi se počelo s asfaltiranjem dionice Kamenice - Kopice (općina Maglaj). 

 

Entitetski potpredsjednik je izrazio zadovoljstvo stavom načelnika Milana Miličevića i njegovih saradnika koji žele da ozbiljno krenu u realizaciju svih zacrtanih projekata, a posebno da se saradnja između općine Teslić i Vlade ZDK podigne na još veći nivo, saopćeno je iz Suljkanovićevog kabineta. 

 

-Posebno se raduje konstataciji jednog od učesnika sastanka koji je izjavio da se mora još više sarađivati na liniji spajanja između Republike Srpske i ZDK - stoji u saopćenju. 

 

Vladu ZDK su na ovom sastanku predstavljali ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirko Trifunović, ministrica zdravstva Senka Balorda i ministar za prostorno uređenje, saobraćaj i komunikacije i zaštitu okoline Raif Seferović. 

 

Pored načelnika sastanku su prisustvovali i predsjednik Skupštine općine Teslić Predrag Markočević, zamjenik načelnika Milovan Stanković i potpredsjednik SO Mehmed Dubravac. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)