28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 30 Januar 2013 12:26

Načelnik Smajlović o zagađenju

 

Mislim da smo poslali jasnu poruku, a to je da bez prethodno jasno utvrđene dinamike i termina nećemo prihvatiti nikakvo eventualno produženje rokova ArcelorMittalu za dobijanje okolinskih dozvola, kazao je načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović, komentarišući jučerašnju tematsku sjednicu posvećenu aerozagađenju. 

 

Više od šest sati općinski vijećnici, predstavnici kantonalne i Federalne Vlade, nadležnih inspekcija i nevladinog sektora, u utorak   su razmatrali problematiku zaštite okoliša u Zenici. 

 

Najviše se govorilo, s obzirom da je i najveći zagađivač, o aktivnostima i mjerama za smanjenje emisija u ArcelorMittalu na osnovu obaveza iz okolinskih dozvola, te je još jednom konstatovano, što je juče i potvrđeno iz tekompanije,  da se kasni sa implementacijom projekata iz oblasti ekologije. 

 

Napokon smo stekli objektivan uvid u to šta je do sada urađeno, šta je trebalo i šta će biti urađeno iz programa okolinskih dozvola. AcerolMittal treba Zenici i Bosni i Hercegovini, ali moraju izvršiti svoje obaveze – zaključio je načelnik Smajlović.  

 

(Fena/MOJportal)