24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 27 Januar 2013 22:44

PD Tajan: pohod na Lisac

 

PD "TAJAN" ZENICA - Proteklog vikenda (26/27 januar 2013) omladinska sekcija planinarskog društva "Tajan" Zenica sa vodičima i organizatorima pohoda, Nerminom Talamom i Harisom Adilovićem, organizovali su planinarski pohod na Lisac. Ovom prilikom planinari su prema Liscu pohodili od mjesta Vrselje preko prevoja Jelinak da bi im cilj bio planinarski dom na Liscu, gdje ih je domačin dočekao sa dobrodošlicom, toplim planinskim čajem i toplim prostorijama u domu. 

 

Pored domaćina članova PD "Tajan" pohodu se odazvao veći broj zeničke omladine, te članovi PSD "Poštar" Zenica, PD "Mladost" Zenica, PD "Tvrtkovac" Zenica, izviđači iz Zenice, te gosti iz PD "Treskavica" Sarajevo i PD "Bobovac" Kakanj. Pohodu se odazvalo 48 učesnika.

 

Ovo su počeci druženja i organizovanja planinarskih pohoda po zeničkim i bh planinama mlađih članova zeničkih planinarskih društava sa gostima. Organizovanjem ovih planinarskih susreta zenička omladina bi trebala prihvatiti i uključiti se u planinarske aktivnosti kako bi upoznala nova prijateljstva, prirodu i nova životna iskušenja. Naredno omladinsko druženje planinari su najavili za proljeće na Kaknjskom izletištu Bočica, gdje će im domaćini biti PD "Bobovac" iz Kaknja.