Printaj ovu stranu
nedjelja, 20 Januar 2013 15:02

Bh. dijaspora igra 10. prvenstvo

Želimo da Vas obavijestimo da će jubilarno  X. svjetsko prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u malom fudbalu/nogometu/futsalu, u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine, biti održano u Švedskoj – Västerås  od 3. do 5. maja 2013.  Nakon Linca u Austriji, trostrukog organizatora ovog eminentnog takmičenja, zatim Antverpena u Belgiji, Minhena u Njemačkoj, Birminghama u Velikoj Britaniji, Luksemburga. Velike Kladuše, Bielle u Italiji čast da bude domaćin jubilarnog 10. takmičenja pripala je našim zemljacima u Švedskoj.  Domaćin takmičenja je Savez BiH udruženja u Švedskoj.

 

 

Grad Västerås se nalazi 100 km sjeverozapadno od Stockholma i 60 km jugozapadno od Uppsale. S aerodromom Hässlö u Västeråsu grad je direktnim linijama povezan sa Španijom i Engleskom. U njemu egzistira pet bosanskohercegovačkih udruženja, ima oko 140 000 stanovnika i šesti je grad po veličini u Švedskoj. Pozivamo sve potencijalne sponzore  da pomognu u realiziciji narednog šampionata.  Nadamo se da će Vaša kompanija  naći obostrani interes za ovu veliku manifestaciju i postati njen SPONZOR .  

 

 Takođe pozivamo medijske kuće iz Bosne i Hercegovine i dijaspore da se uključe u medijsku promociju takmičenja. Prednost pri izboru partnera imaće one medijske kuće koje će informaciju o ovom prvenstvu podjednako prenijeti našim građanima  u domovini i iseljeništvu. Na plakatu još uvijek ima dovoljno mjesta za sve potencijalne sponzore. Javite se da se dogovorimo.... Na web stranici Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine  www.bihdijaspora.com u sekciji aktivnosti možete pronaći dodatne informacije o ovom  eminentnom takmičenju.  

 

 GO. SSDBIH

Komisija za sport i  informiranje

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)