Printaj ovu stranu
petak, 18 Januar 2013 16:50

Sarajlić: počelo zagrijavanje vode

Direktor JP Grijanje Kasim Sarajlić u 17.15h potvrdio je za Zenicablog da je kotao ipak "potpaljen" te da se radi na stabilizaciji sistema i zagrijavanju vode. Ako sve bude teklo dobro, iza 20 sati bi toplotna energija većim obimom trebala krenuti prema stanovima. Time je on negirao poslijepodnevne tvrdnje glasnogovornika Mittala, koji je po njemu  imao "bajate" informacije iz svojih pogona. 

 

Prema informacijama iz Arcelor Mittal Zenica, koje smo dobili iza 15 sati, još uvijek su u toku radovi na kotlovskim postrojenjima u pogonu Energetike, tako da se ne može dati nikakva precizna prognoza o mogućem početku normalizacije grijanja. Podsjetimo, oko 13 sati direktor Grijanja Kasim Sarajlić dobio je uvjeravanja da će kotao biti potpaljen iza 15 sati, ali iz Mittala, koji gospodari sistemom zagrijavanja vode za grad,  je stigla drukčija informacija. 



- I dalje se vrše radovi na otklanjanju kvara i to je sve što u ovom trenutku možemo reći,izjavila je portparol kompanije Dijana Božić-Srdanović. Zbog kvara na jednom od kotlova,u Zenici je sedmi dan zaredom na snazi redukcija u isporuci toplotne energije,što znači da se sistem samo održava na takozvanom toplom režimu.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)