28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 18 Januar 2013 12:33

Općina izigrala Huseinspahiće?

 

Nakon što su zenički općinari deložirali porodicu RVI Nermina Huseinspahića iz garsonjere, ovaj pet puta u ratu ranjavani borac je sa kćerkom i sinom prespavao kod rodbine. Stvari iz prijateljeve garsonjere koju su koristili, prebacili su u skladište Općine, gdje će «besplatno» biti uskladišteni sedam dana, nakon čega će i za to račun biti ispostavljen ovom borcu. 

 

- U srijedu su nam govorili samo da izađemo, da će Općina platiti šest mjeseci da negdje iznajmimo stan, smještaj. Kad su nas istjerali, danas, u Općini niko neće ni da čuje o tome da nađemo smještaj, koji će oni plaćati, kazala nam je Nerminova kćerka Azemina.  Njena majka Zlatka Halilović još je u bolnici i tamo će ostati još nekoliko dana, kazali su nam u ovoj ustanovi. Zlatki je pozlilo za vrijeme deložacije, kada je pala u nesvijest. 

 

- Mama nije nikako dobro, gubi svijest i nikako ne može da se pomiri sa ovim što su nam uradili, kazala nam je Azemina. Jedina «slamka spasa» je da Nermin aplicira za finansijsku pomoć i proba osigurati sam sebi smještaj, ali taj proces može potrajati mjesecima.  U međuvremenu, nadležni u Općini nisu se oglasili o ovom slučaju, kao ni činjenici da je deložacija izvršena usred zime, što se do sada nikada nije radilo.