20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 13 Januar 2013 05:55

Foto: Posjeta Banlozima

 Prije nekoliko sedmica  u Zenicu je stigla pošiljka od 84.000 božićnih i novogodišnjih paketića za djecu širom Bosne i Hercegovine. Walter Goncalves, predsjednih udruženja nam je rekao da svi paketići dolaze od organizacije iz Engleske koja godišnje podijeli preko 15 miliona paketića za preko 150 država širom svijeta.

 

Akciju podjelu paketića po Zenici, tačnije u naselju Banlozi predvodili su predstavnici organizacije "Samantan's Purse" iz Engleske i UG Pomirenja iz Zenice zajedno sa  novinarom Semirom Šabićem, a podjelili preko 80 dječijih božićnih i novogodišnjih paketića.

 

Naime, Walter Goncalves, čovjek o kojem smo već pisali, za ovu Englesku organizaciju, kao distributer dječijih paketića za čitavu Bosnu i Hercegovinu radi već 12 godina. Walter je svoj djeci širom Bosne i Hercegovine, ali i odraslim građanima BiH poslao jasnu poruku. "Nemojmo gubiti nadu svi zajedno, moramo se boriti i život nije tako lagan, ali postoji šansa i budućnost koju čovjek mora sebi osigurati. Najbolje je kad sami radimo i da od toga živimo, a to je upravo naš cilj, da siromašnoj djeci pružimo budućnost, da mogu studirati i ko zna možda neko od njih bude direktor, advokat, predsjednik, ali samo nemojte gubiti nadu.“, na kraju razgovoru poručuje Walter koji će još mnogo godina braniti djecu širom Bosne i Hercegovine.

 

FOTO GALERIJU - BANLOZI - POGLEDAJTE OVDJE