19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 22 Decembar 2012 22:59

Prijavio pokušaj ubistva

Zeničanin Eniz Susak, koji stanuje u naselju Raspotočje u ulici Zvečajska 51, tvrdi da ga je sinoć oko 19.30 sati pokušao ubiti komšija Belmin kojem ne zna prezime. - On je nedavno doselio i ja sam, inače, bio dobar s njim. Međutim, nagovorila ga je njegova žena Lorena, koja se nekoliko puta žalila da joj naš pas razbacuje smeće po dvorištu - kaže uznemireni Eniz, koji je nazvao našu redakciju s molbom da mu pomognemo jer se, kaže, boji za svoj i život porodice. 



Eniz ističe da je o slučaju obavijestio i policiju, te da su policajci došli i razoružali Belmina, koji je, kaže on, očito bio u pijanom stanju.

- Nategao je na mene pištolj, za koji nema dozvolu, ali ga je, kada je pokušao preći našu ogradu, oborila njegova žena. Pred policajcima mi je prijetio da će me ubiti, a oni su mu  oduzeli pištolj. Rekao je da će sutra (danas-op.a.) doći na buvljak gdje prodajem polovnu robu i da će me ubiti - tvrdi Susak. Iz straha je, kaže, popalio sva svjetla u kući i ne smije zaspati, jer je, tvrdi, policija već pustila Belmina.

Sinoć smo nekoliko puta pokušali provjeriti i u policiji da li je slučaj evidentiran, ali nam portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić do 22 sata nije mogla niti potvrditi, a niti demantirati nemili događaj. (avaz)