16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 13 Decembar 2012 07:31

Prva ambulanta dječije hirurgije

 

Poštovani korisnici naših zdravstvenih usluga, čast nam je i zadovoljstvo najaviti otvaranje prve ambulante dječije hirurgije u našem Kantonu. Dana, 1.1.2013. godine (utorak) počinje sa radom prijemna ambulanta dječije hirurgije. Ambulanta će biti smještena u novom adaptiranom prostoru koji se nalazi u holu glavne zgrade KBZ-a, soba br: 1  (s desne strane od ulaza u glavnu zgradu Bolnice).  Radno vrijeme ambulante će biti svaki radni dan od 09:00 – 13:00 h. U ambulanti će ordinirati dječiji hirurzi:

 

Jakić dr Azur - šef Odjeljenja dječije hirurgije

Prim.dr.Hercegovac Ahmet – načelnik Službe za hirurške bolesti

Mulahalilović dr Amor - dječiji hirurg

Džinić dr Adnan – specijalizant dječije hirurgije

 

Ambulanta će biti na usluzi djeci u dobi od 0 do 16 godina, a u ambulanti će se obavljati:

prvi i kontrolni pregledi sekundarnog i tercijalnog nivoa zdravstvene zaštite iz domena dječije hirurgije,

konsultativni pregledi iz oblasti dječije urologije, dječije abdominalne hirurgije, neonatalne hirurgije, hirurgije mekih tkiva,

prijemi na odjeljenje dječije hirurgije,

te manji operativni zahvati u lokalnoj anesteziji.

 

Otvaranje ambulante dječije hirurgije je samo dio pozitivnih promjena na Odjeljenju dječije hirurgije KBZ-a (uz povećan broj pregleda, operativnih zahvata, endoskopskih i dijagnostičkih procedura procedura,...itd) Nadamo se da ćemo našim znanjem u novom  prostoru - koji je prilagođen djeci, zadovoljiti potrebe naših mališana kojima je potrebna pomoć dječijih hirurga.  Više informacija kao i naručivanje pregleda možete obaviti na broj telefona: Centrala Bolnice 032/405-133; lokal 12-63.