Printaj ovu stranu
utorak, 11 Decembar 2012 07:20

Sorensen i ambasadori u Zenici

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u BiH i specijalni predstavnik EU, ambasador Peter Sorensen, u pratnji ambasadora 16 zemalja članica EU akreditovanih u BiH ili njihovih zamjenika, posjetiće sutra Zenicu gdje će se sastati sa predstavnicima lokalne vlasti, saopštila je Delegacija EU u BiH.  To će, kako se navodi, biti prilika za predstavnike raznih projekata koje je EU finansirala da predstave svoj rad i dostignuća.


Sastanak predstavnika EU s načelnikom Općine Zenice Huseinom Smajlovićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Nebojšom Nikolićem zakazan je u 11.00 sati u Općini.
Sastanak sa premijerom Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Fikretom Plevljakom i predstavnicima stranaka zastupljenih u Skupštini ZDK biće upriličen u 12.15 sati u zgradi Vlade ZDK.


Ambasador Sorensen će, u pratnji jedne grupe ambasadora, posjetiti i Tehno-park u Zenici, koji je dio projekta "Mentor" - Moderna ekonomija kroz istraživanje je orjentisana ka novim tehnologijama, koji implementira Agencija za ekonomski razvoj u Zenici (Zeda).  U međuvremenu, ambasadori Austrije, Češke, Francuske, Mađarske, Holandije i Švedske posjetiće Univerzitet u Zenici.  Prije debate sa studentima, biće održan sastanak sa rektorom Univerziteta Sabahudinom Ekinovićem. Također, u isto vrijeme treća grupa ambasadora ili zamjenika ambasadora razgovaraće sa lokalnim poslovnim liderima o problemima i mogućnostima koje imaju u poslovanju.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)