29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 07 Decembar 2012 11:39

Predstavljamo: SEELS Network

Mi promovišemo evropske vrednosti u studijama prava Jugoistočne Evrope - U cilju unapređenja istrazivačkog rada, profesionalnih i obrazovnih aktivnosti i konekcija vezanih za pravne profesije, kao i u svrhu institucionalizacije regionalne saradnje na poljima pravnog obrazovanja, istraživanja, obuke i objavljivanja radova, 25. marta 2011. godine. osnovan je SEELS Network.

 

( www.seelawschool.org )

 

The SEELS Network broji sledeće članove: Pravni Fakultet u Tirani (Albanija), Pravni Fakultet u Sarajevu i Zenici (Bosna I Hercegovina), Pravni Fakultet u Zagrebu, Pravni Fakultet u Rijeci i Pravni Fakultet u Splitu (Hrvatska), Pravni Fakultet “Iustinianus Primus” u Skoplju (Makedonija), Pravni Fakultet Crna Gora (Crna Gora), Pravni Fakultet u Beogradu, Pravni Fakultet u Nišu i Pravni Fakultet u Kragujevcu (Srbija).

 

SEELS obuhvata sve pravne discipline i oblasti s regionalnim ili vangraničnim dimenzijama u sklopu svog pristupa koji se sastoji od tri faze: 1. Obrazovanje; 2. Istraživanje; i 3. Objavljivanje ciljajući tri važne grupe: 1. Studenti (dodiplomski, post-diplomski, doktorski i post-doktorski); 2. Akademsko osoblje (regionalno, međunarodni predavači i istraživači); 3. Pravna zanimanja (notari, advokati, sudije, sudski izvršitelji, itd.).

 

Tokom 2011/2012, SEELS Network je organizovao tri treninga, tri konferencije, jednu letnju školu, jedan post-diplomski kolokvijum, proizveo više od pedeset naučnih radova i objavio pet knjiga.

 

seelspr2