19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 04 Decembar 2012 09:33

Displej i za potrebe Općine

Veliki LED displej biće za koji dan postavljen na centralnom gradskom trgu u Zenici. Displej veličine 15 kvadratnih metara, u vlasništvu je Family Centra Ekran. Već je izgrađena metalna konstrukcija, a montaža se planira uskoro. - Zenicablog vas je o tome obavjestio još tokom vikenda.

 

Displej je plaćen 50 hiljada eura i svojim će izgledom i namjenom doprijenijeti pozitivnom imidžu grada, kazao nam je Branko Marković, direktor Family Centra Ekran, koji je izrazio uvjerenje da će se ova arhitektonska struktura ambijentalno uklopiti u postojeći izgled urbane jezgre, ali i doprinijeti da se ljudi više druže, okupljeni za vrijeme događaja, poput Evrovizije, međunarodnih utakmica i slično, koji će se prenositi putem displeja.

 

 

- Općina će koristiti ovu pogodnost za vlastite potrebe, poput obavještavanja o važnim manifestacijama, a moguće i o rezultatima monitoringa zraka kada ova oprema bude nabavljena, - izjavila je Semira Karić, šefica Službe za urbanizam.

 

- Općina je sa Ekranom sklopila sporazum da svakim danom dobije određeni termin i minutažu za obavještavanje o aktivnostima koje su nam od značaja. To je dio urbanog mobilijara putem kojeg će se moći puno toga aktivirati, - izjavila je Karić za rtvze.ba.