19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 29 Novembar 2012 13:55

Konstituisano Vijeće Zenice

Vijećnici novog saziva Oćinskog vijeća Zenica danas su dali svečane izjave, nakon čega su imenovani novi predsjedavajući Vijeća i njegov zamjenik. 
U narednom četvorogodišnjem mandatu, funkciju predsjedavajućeg će obavljati Nebojša Nikolić iz Stranke za BiH, a njegov zamjenik biće Zdenko Kolak iz HDZ - Koalicije za Zenicu. Prije glasanja sjednicu su nakratko napustili vijećnici SDP-a i SBB-a, jer su smatralid a je prekršen Poslovnik o radu Vijeća, kojim je predviđeno da se glasa tajno, a ne javno, kako je predložila Belma Pojskić iz SDA. 


U sastavu novog Vijeća Općine Zenica je 14 vijećnika iz SDA, šest iz SDP-a, pet iz SBB-a, po dva iz Stranke za BiH i Stranke za narod, te po jedan iz HDZ-Koalicije za Zenicu i iz reda nacionalnih manjina.  Danas su izabrana i tri člana Radnog predsjedništva i članovi Komisije za izbor i imenovanja.

 

Načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović je čestitao novim vijećnicima i pozvao ih da sarađuju kako bi na najbolji mogući način realizovali obavezu koju su preuzeli, kao i obećanja data tokom predizborne kampanje.  Naglasio je da je ekologija pitanje broj jedan kojim se moraju baviti i donijeti rješenja kojim će unaprijediti stanje okoliša u Zenici

 

vijece1