28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 28 Novembar 2012 23:36

Ostavi CV na JobFAIR12

JobFAIR '12 – Iskoristi svoju šansu ! Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko – tehnoloških fakulteta “JobFAIR '12 – Iskoristi svoju šansu!'' uskoro počinje. Sajam će se održati 03. i 04. decembra u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta, Kampus Univerziteta u Sarajevu, u periodu od 09:00 do 17:00 sati. Ove godine na Sajmu će svoje područje djelovanja i zaposlenje predstaviti sljedeće kompanije: QSS, ZIRA, Messer, Disti, Authority Partners, Walter, AtlantBH, HT Eronet, ComTrade. Kao i prošlih godina, BH Telecom je zlatni partner Sajma, a kao edu partner učestvuje kompanija Infobip. Tu se pridružuje i Clima-trade kao promo partner projekta.


Navedene kompanije nude zaposlenje studentima i diplomcima inženjerskih nauka poput računarsko - informacijskih, elektrotehnike, građevine, mašinstva i arhitekture. Pored ovih kadrova, kompanije učesnice zapošljavaju studente ili diplomce Prirodno-matematičkog i Ekonomskog fakulteta.

 

Projekat su podržali dekan Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, te Rektor Univerziteta u Sarajevu, a dio je programa za poduzetnu omladinu. Program za poduzetnu omladinu je jedna u nizu aktivnosti koja se realizuje u okviru projekata koji finansira italijanska vlada, a implementira Svjetska banka u BiH. Osim toga projekat je podržan i od strane Federalnog zavoda za zapošljavanje.

 

Ovogodišnji JobFAIR donosi niz popratnih sadržaja kao što su radionice, prezentacije kompanija i druge aktivnosti. Zainteresovani mogu ostaviti svoj CV na www.jobfair.ba gdje su također dostupne sve informacije o Sajmu.