Printaj ovu stranu
utorak, 30 Oktobar 2012 14:15

Studenti u posjeti BNP-u

Bosansko narodno pozorište Zenica kao umjetnička, kulturna i obrazovna institucija nastavlja sa podrškom visokoškolskom obrazovnom sistemu. Naime, menadžement BNP-a ostvario je saradnju sa odsjekom za Kulturalne studije pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici. Tim povodom je u  upriličeno druženje uposlenika BNP sa studentima i nastavnim osobljem ovog odsjeka u prostorijama Kabare kluba gdje se razgovaralo o važnosti saradnje svih institucija kulture sa prvim studijem za kulturologiju u BiH.

 

Studenti će imati priliku da kroz obavljanje prakse u pozorištu unaprijede i nadograde svoja znanja, upoznaju se sa uposlenicima teatra koji će im biti saradnici i mentori tokom praktičnog dijela nastave i s kojima će realizovati svoje prve umjetničke projekte i uz koje će se upoznavati sa svim složenim procesima savremene pozorišne i umjetničke produkcije.


BNP Zenica time otvara mogućnost studentima da znanje stečeno u nastavnom procesu direktno primijene u praksi, radeći na istraživanjima i projektima BNP-a, te da razvijaju vlastite ideje i projekte, uz podršku pozorišnog produkcijsko-tehničkog tima.


Tokom posjete BNP-u studenti su uz pratnju osoblja obišli scenske prostore BNP-a, radionice, slikarnicu, izložbene prostore, foaje, tonsku kabinu, magacine kostima i ostale pozorišne prostorije i na taj način dobili kompletniju sliku o složenosti teatarskog mehanizma i načina na koji on funkcioniše.

 

Ured za PR BNP Zenica

Posljednje od

Povezani članci (by tag)