29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 30 Oktobar 2012 12:09

Donacija Podravke u Zenici

Obilježavajući 55. rođendan Podravka juha, predstavnici Podravke u BiH danas su uručili poklon pakete zeničkom Dječijem dnevnom centru i prihvatnoj stanici „Medica“. „Dnevni centar zaista živi i radi izuzetno plemenitu stvar, koja daje nadu za budućnost ove djece, a radost i osmjesi na njihovim licima najbolja su potvrda toga. Povodom 55 obljetnice Podravka juha odlučili smo podržati upravo ove ustanove koji brinu o njima što je samo mali znak pažnje koji im mi iz Podravke možemo pružiti“, istakla je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

 

Dnevni centri za djecu ulice postoje u 5 bh. gradova i svojim djelovanjem nastoje pomoći jednoj od najugroženijih i najranjivijih grupa našeg društva, te im je svaki vid podrške dobrodošao. “Naš centar djeluje nešto više od godinu dana i u ovom periodu je zbrinuto, podržano i sklonjeno sa ulice 124 djece. Kroz naš rad posebnu pažnju posvećujemo educiranju djece o različitim oblicima nasilja, trgovini ljudima, eksploataciji, kako se zaštititi i šta poduzeti u slučaju da su žrtve nasilja ili primjete nasilje nad drugom djecom, nenasilnoj komunikaciji i rješavanju konflika kroz različite radionice. Sretni smo što dosadašnji rezultati pokazuju da djeca stiču osjećaj sigurnosti prilikom boravka ovdje.

 

U svrhu adekvatnog zbrinjavanja i zadovoljavanja osnovnih potreba ove djece potrebna nam je podrška zajednice, a svaki vid pomoći je bitan. Zahvaljujemo Podravki i svim dobrim ljudima i partnerima na pruženoj dosadašnjoj podršci i pozivam sve zainteresovane da se priključe inicijativama i da podrže i pomognu djeci u potrebi”, istakla je Sabiha Husić, direktorica Udruženja "Medica" Zenica.

 

Pored druženja i dodjele donacija u Zenici, Podravka u BiH je obradovala i centar za djecu ulice u Tuzli i u narednim danima i u Banjoj Luci, Sarajevu i Mostaru, te će i u budućnosti nastojati pomagati da boravak ove djece u centrima bude što ugodniji i kvalitetniji.