28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 17 Oktobar 2012 10:55

Delegacija IHF-a u Zenici

Delegacija Svjetske rukometne federacije IHF i Rukometnog saveza BiH, kojoj je domaćin bio Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba ,,Čelik'', a u povodu održavanja svjetskog juniorskog rukometnog prvenstva (igrači do 21 godinu) što će se održati naredne 2013. godine - boravila u Zenici. Delegacija na čijem čelu je bio Filip Bana, direktor Svjetskog juniorskog prvenstva i aktuelni direktor rukometne seniorske reprezentacije Francuske, je posjetila Gradsku arenu Zenica i hotele ,,Dubrovnik'' i ,,Zenica''. Nakon inspekcije hotela i dovorane G. Bana nije krio oduševljenje viđenim i dao je sljedeću izjavu:


- Ovo što Zenica ima kad je riječ o sportskoj infrastrukturi - to malo ko ima u Evropi! Za Dvoranu Gradska arena i za hotele ,,Dubrovnik'' i ,,Zenica'' ocjena je - deset plus. Već sada mogu reći da će se kvalifikacije, te osmina i četvrt finale svjetskog prvenstva igrati u Zenici, a sve kapacitete hotela ,,Dubrovnik'' i ,,Zenica'' smo potpuno zakupili za termine od 11. do 25. jula sljedeće godine – izjavio je Filip Bana. – Uz još jednu sličnu dvoranu i odgovarajuće hotelske kapacitete u BiH u još jednom gradu u BiH (pored Zenice i Sarajeva koji imaju sjajne uslove za najveća svjetska takmičenja) – garantujem da će se u Bosni i Hercegovini organizovati svjetsko ili Evropsko seniorsko prvenstvo – kaže prvi čovjek za organizaciju velikih evropskih i svjetskih takmičenja u IHF-u.


Prije obilaska hotelskih i sportskih kapaciteta (pored Gradske arene delegacija je posjetila i dvoranu Bilmište za treninge reprezentacija), delegaciju je primio i Husejin Smajlović, načelnik općine Zenica, koji je istakao da Zenica ima najbolju sportsku infrastrukturu i sportske objekte u Bosne i Hercegovini – od stadiona ,,Bilino polje'', gdje se igraju utakmice fudbalske reprezentacije BiH, te Stadiona Kamberovića polje, sa fudbalskim i atletskim terenima, do Fudbalskog centara UEFA-e i FIFE itd.


U delegaciji najviših rukometnih foruma u Zenici su bili i Smajo Karačić, generalni sekretar Rukometnog saveza BiH, te Mirza Muzurović, direktor rukometne reprezentacije BiH.
Pored Zenice, delegacija je posjetila Sarajevo, Banja Luku i Ljubuški, gdje će se takođe igrati utakmice svjetskog juniorskog rukometnog prvenstva 2013. godine i koji su takođe dobili prolaznu ocjenu direktora IHF-a Bana.

Press.