20 April 2021
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 08 Oktobar 2012 19:24

SMS internet dnevnik u SMŠ

Srednja muzička škola u Zenici prva je i jedina državna škola u BiH koja ima elektronski dnevnik. Savremeni školski internet portal, tzv. „SIŠP“ prezentiran je danas. Dizajner ovog programa je Miralem Mehić, bivši učenik ove škole koji je izjavio kako ova usluga roditeljima pruža mogućnost da dobiju informaciju o ocjenama, izostancima sa časova, roditeljskim sastancima, kao i sve druge informacije vezane za nastavni proces.

 

„Zadovoljni smo postignutim rezultatima. Na kraju prošle školske godine srednja ocjena na nivou škole bila je najviša do sada i iznosila je 4,1, a broj izostanaka je najmanji u odnosu na sve srednje škole u Zeničko - dobojskom kantonu. Sigurno da je i uvođenje elektronskog dnevnika uzrok ovako dobrim rezultatima“, izjavila je Meliha Salčinović, direktorica Srednje muzičke škole u Zenici.

 

Elektronski dnevnik, koji profesori, roditelji i učenici već nekoliko godina koriste u ovoj školi, unaprijeđen je SMS podrškom. Dakle, uz dogovor sa roditeljima, određene ocjene (ili sve), izostanci, napomene, nakon nastave, automatski će se slati roditeljima kao sms notifikacija, pomoću kojeg će oni imati detaljan uvid u ocjene i ponašanje njihove djece.