19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 08 Oktobar 2012 07:10

Vladi predati podaci iz Odelge

U Ministarstvu zdravstva Zeničko- dobojskog kantona predstavnici „ODELGE“ za BiH, Meho Mušić sa saradnicom, predao je premijeru Fikretu Plevljaku i ministrici Senki Balorda dokumentaciju sa kataloškim pregledom artikala koji će biti realizirani u okviru „austrijskog robnog kredita“ za Kantonalnu bolnicu Zenica, vrijednosti 14, 5 miliona eura.
Ovim potezom, na zahtjev Vlade ZDK, otklonjeni su nedostaci u daljnjoj implementaciji kredita. U kataloškom dvojezičnom pregledu navedeni su svi artikli koji trebaju biti realizirani u robnom kreditu sa kolor fotografijom, kataloškim brojem, godinom proizvodnje, zemljom porijekla i cijenom. Riječ je o opremi za novi energetski kompleks Kantonalne bolnice Zenica i za novi centralni operativni blok sa pratećim sadržajima.


- Čudi me što ovo nije urađeno prije pet, šest godina jer bismo sada imali završen posao oko „austrijskog kredita“. Nažalost, tek danas dobivamo detaljnu dokumentaciju za kredit, vrijednosti 14, 5 miliona eura. Mi se zahvaljujemo austrijskom partneru i njegovom predstavniku za BiH što je uvažio zahtjeve Vlade ZDK da posao oko „austrijskog kredita“ bude profesionalan i transparentan. Želimo da novcem koji pripada našim građanima obezbijedimo najbolju moguću zdravstvenu uslugu, istakao je premijer Plevljak.
I ovom prilikom je istaknuto da će u daljnjoj proceduri realizacije robnog kredita nosilac posla i glavni koordinator biti Ministarstvo zdravstva ZDK i ministrica Senka Balorda koja će prema Vladi Kantona u skladu, sa Poslovnikom o radu Vlade, uputiti dokumente na usvajanje.


Pres služba ZDK