23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 01 Oktobar 2012 14:15

Premijer u obilasku UNZE

Premijer Fikret Plevljak sa ministrima Mirkom Trifunovićem i Raifom Seferovićem posjetio je zgradu Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici u kojoj su smješteni i Politehnički fakultet, Građevinski fakultet i Pravni fakultet. U društvu rektora Univerziteta u Zenici Sabahudina Ekinovića i dekana Politehničkog fakulteta Sabahudina Jašarevića, članovi Vlade Zeničko- dobojskog kantona razgovarali su sa četiri grupe brucoša poželjevši im sretan i uspješan početak studiranja.


- Ovaj period vašeg života je najljepši i zato ga maksimalno iskoristite. Mi ćemo učiniti sve što je moguće da imate što bolje uvjete za rad. Svjesni smo da, ponekad, to nije onoliko koliko vama treba i koliko mi želimo, ali ćemo i dalje raditi na tome. Želim vam reći da nikada ne zaboravite dobrotu i napore svojih roditelja koji mnogo rade i snalaze se, na razne načine, da bi se vi mogli školovati. Želim vam mnogo sreće u školovanju, mnogo sreće i ljubavi u životu. Pozivam vas da zajedno nastavimo graditi našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, kazao je premijer Plevljak brucošima Univerziteta u Zenici.


U školskoj 2012- 13. školskoj godini Univerziteta u Zenici upisano je preko hiljadu brucoša. Rektor Ekinović i dekan Jašarević istakli su dobar izbor studenata da studiraju na tehničkim fakultetima koji su iznjedrili preko 25 doktora nauka, a i prisutni članovi Vlade ZDK kao nekadašnji studenti ovih klupa, sada su na završnici puta da postanu doktori nauka. Ministri Trifunović i Seferović su istakli vrijednost jedinstva među studentima ma odakle oni dolazili. Zeničko- dobojski kanton, kao industrijski pokretač Federacije BiH i Bosne i Hercegovine, čeka nove inžinjere Univerziteta u Zenici koji će nastaviti graditi svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu.

 

Pres služba ZDK