Printaj ovu stranu
petak, 28 Septembar 2012 03:00

OMS i MRV BiH u Vladi

Članovi Odbora za međureligijsku saradnju u Zenici, sa predstavnicima Međureligijskog vijeća BiH, bili su u posjeti premijeru Fikretu Plevljaku i ministru Mirku Trifunoviću u sjedištu ZDK. Odbor za međureligijsku saradnju Zenica počeo je sa radom, samoinicijativno, još prije dvije godine. Međureligijsko vijeće BiH je prepoznalo njihov rad i postali su ravnopravni članovi. U Zenici su ugostili Emira Kovačevića, supervizora iz Međureligijskog vijeća, sa kojim su, nakon obilaska vjerskih zajednica, posjetu Zenici završili razgovorom u sjedištu Zeničko- dobojskog kantona.


- U premijeru Plevljaku imamo osobu koja je prihvatila, i srcem i dušom, naše inicijative i naš odbor. Omogućio nam je da uredimo naše prostorije tako da smo došli da ga upoznamo i o našim drugim aktivnosti i daljnjim planovima, kazao je don Anto Lidić, predsjedavajući Odbora za međureligijsku saradnju u Zenici.


Tokom susreta izneseni su planovi i Međureligijskog vijeća BiH koji trebaju biti realizirani na nivou države. Odbor u Zenici smatra da je, u protekle dvije godine, uradio više nego svi ostali odbori zajedno čime je potvrdio opredijeljenost za međureligijski dijalog i podršku svojih vjerskih zajednica, ali i zvaničnih kantonalnih organa.


- Mi smatramo da vi radite izuzetnu stvar za građane BiH. Vi ste pojedinačno izuzetni ljudi. Svako od vas ima izuzetnu vrijednost i zaista ste zaslužili da pratimo vaš rad i da vam pomognemo koliko možemo, kazao je premijer Plevljak.


Pres služba ZDK

Posljednje od

Povezani članci (by tag)