18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 13 Septembar 2012 14:23

Korupcija biblijskih razmjera

Korupcija biblijskih razmjera u BiH Bosanskohercegovačko društvo ne samo da je oboljelo od korupcije, već je poput pacijenta s metastazama, zaključak je informativnog skupa koji je, u organizaciji Antikorupcijske mreže u BiH ACCOUNT, održan u Zenici.


U prostorijama Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona okupili su se brojni predstavnici nevladinih i vladinih organizacija, tužilaštava, policije, privrednih komora, pedagoških zavoda i medija, obrazovnih i zdravstvenih institucija, kao i medija iz ovog i Srednjebosanskog kantona.


O ciljevima, strukturi i budućim aktivnostima Antikorupcijske mreže ACCOUNT govorili su Eldin Karić, programski direktor projekta i izvršni direktor Udruženja Centar za razvoja medija i analize, te Dženana Alađuz, koordinatorica ACCOUNTA i direktorica Asocijacije INFOHOUSE.


- Borba protiv korupcije važna je zbog naše djece, koja su zaslužila društvo bolje od ovoga u kojem živimo proteklih dvadeset godina – rekao je Karić pozvavši sve organizacije, institucije, medije i pojedince da, kao članovi ACCOUNT-a, doprinesu suzbijanju i prevenciji korupcije u našem društvu.
Premijer Zeničko-dobojskog kantona Fikret Plevljak istakao je da je politička volja najbitniji preduslov za efikasno suzbijanje korupcije:
- Korupcija u našem društvu poprimila je biblijske razmjere – rekao je Plevljak.

 

Sljedeća ibnfo-sesija ACCOUNT-a će se u Banjaluci, osamnaestog septembra.

 

Info Account