25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 11 Septembar 2012 11:08

Robijaše prevarila SDA

Poštovana Zenico,  Dana 10.09.2012. godine u programu TV Zenica, u terminu od 22 sata, emitiran je dokumentarni film pod nazivom: Novo lice Zenice – Grad u kojem želimo živjeti.

Film je najavljen i na portalu Zenica 24 sata, i u tekstualnoj najavi filma je navedeno da je isti režirala Stranka demokratske akcije za potrebe izborne kampanje Huseina Smajlovića, kandidata iste na predstojećim lokalnim izborima za mjesto načelnika Zenice.  Postavljate pitanje, kakve veze sad imamo mi navijači sa ovim filmom ? Poštovani sugrađani, UG “Robijaši 1988” je udruženje koje nikad nije podržavalo određenu političku opciju javno, davajući slobodu svome članstvu da u okviru svojih razmišljanja bude dio političkih opcija, shodno vlastitim uvjerenjima istih.


U toku emitiranja filma, prikazana je izvršena rekonstrukcija stadiona Bilino polje. Stadion je renoviran i tu činjenicu niko ne može pobiti. Međutim kadrovi koji su emitirani u filmu nisu bili namijenjeni navedenom filmu jer su na krajnje drzak način isjekli samo ono što im odgovara, mada je najviše govora bilo o Čeliku, Robijašima i Bilinom Polju. Novinarska ekipa od dva člana je pozvala na snimanje predsjednika UG “Robijaši 1988” Benjamina Kremića i člana UO istog udruženja Amera Mujarića.

 

Tom prilikom jedan od novinara, E. Bišić i njegov kolega kamerman su nam se predstavili kao novinari koji snimaju dokumentarni film o Zenici. Isti nam je po emitiranju filma, u navedenom terminu, izjavio da je film naručen od strane općine Zenica. U toku pripreme snimanja nisu naglasili da je film namijenjen za predizborne svrhe pojedinca ili neke političke stranke. U čijoj režiji, na koji način i u koju svrhu je ovo urađeno prosudite sami. U svakom slučaju, potez koji ne ide na čast i obraz onima koji su to izrežirali. Niko ne spori dosadašnji rad načelnika općine i sve dobro što je uradio za ovaj grad, ali isto tako niko ne može iskorištavati Robijaše u svoje privatne, političke niti neke slične svrhe.


Ovom prilikom se ograđujemo od dijela filma, kao i svrhe kojoj bi trebao da posluži. U nadi da ćete razumjeti namjere ovog obraćanja, molimo sve subjekte u gradu da ne zloupotrebljavaju navijačku skupinu po svome nahođenju i za ostvarivanje svojih ciljeva jer Robijaši niti žele niti hoće da pripadaju nijednoj političkoj partiji.

 

Za Čelik i Zenicu!
Robijaši 1988 Zenica