19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 10 Septembar 2012 00:10

Eko forum: Uspjeh akcije

U akciji Lets do it Zenico 9.9.2012. uzelo je učešće preko 800 volontera, 38 učesnika iz svih političkih partija, sportskih i kulturnih ustanova, udruženja, organizacija, škola i privatnih kompanija. Prikupljeno je preko 600 vreća otpada, dio otpada volonteri su odlagali direktno u kontejnere. Akciji na navedenim lokacijama su se priključili volonteri Eko foruma i građani koji su se registrovali putem web. portala www.letsdoit.ba .


SRK „Bosna“ iz korita rijeke Bosna na relaciji od ušća do visećeg mosta prikupio je 150 vreća.RM company na lokaciji MZ Vražale i Luke 100 vreća , volonteri na lokaciji Nemila preko 76 vreća. Na lokaciji izletišta Smetovi prikupljeno je 60 vreća.  Crveni križ Zenica pružio je podršku akciji sa svojim timom za prvu pomoć.


Važno je napomenuti da su mladi bili glavni nosioci aktivnosti. Tako najveći broj volontera prijavili su Savez izviđača Zenica, Dječija, omladinska i lutkarska scena i Mješovita srednja škola- smjer Ekološki tehničari.  Uspješnu realizaciju projekta pomogli su Služba za komunalne poslove i ekologiju Općine Zenica, Alba d.o.o i Regionalna deponija Mošćanica d.o.o. Zenica.

Galeriju fotografija sa akcije i detaljniji izvještaj  možete pogledati na www.ekoforumzenica.ba .

lditz2