29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 19 Avgust 2012 06:09

Plevljak sa odbojkašima

Premijer Plevljak je razgovarao sa predstavnicima Saveza sjedeće odbojke ZDK o aktivnostima saveza. Sjedeće odbojkaše je najviše interesiralo mogu li u narednom periodu očekivati pomak u prilivu finansijskih sredstava iz Kantonalnog budžeta. Zbog nedostatka novca sve je teže organizirati memorijalne turnire, a upitan je i odlazak na međunarodne susrete.

 

- Svi osjećamo krizu i svjesni smo u kakvoj je situaciji Kanton. Međutim, želimo vašu pažnju da ukažemo na težak položaj našeg saveza. Imamo u planu organizirati turnir, 3. decembra, u povodu Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. Željeli bi da Vlada bude pokrovitelj ili sufinansijer, istakao je Zikret Mahmutović, predsjednik Saveza sjedeće odbojke Zeničko- dobojskog kantona.

 

Zenica je ove godine domaćin održavanju memorijalnog turnira u sjedećoj odbojci „Lady Di“. Reprezentacija u sjedećoj odbojci je na pripremama u Fojnici pred odlazak u London na Paraolimpijske igre. Iako ne postoji prvenstvo u sjedećoj odbojci na nivou Bosne i Hercegovine, Savezi Federacije BiH i RS-a imaju veoma dobre odnose. Kako je istakao Mahmutović odigrano je nekoliko nekoliko susreta, a saradnja među klubovima je veoma korektna.

 

Odajući priznanje sjedećim odbojkašima, premijer Plevljak je istakao da će uskoro biti otvorena sportska ambulanta pri Kantonalnom zavodu za medicinu rada. Pregledi u ovoj ambulanti će omogućavati sportistima da nastupaju na tamičenjima samo uz uredne zdravstvene ovjere.

 

Pres služba ZDK