25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 10 Avgust 2012 02:10

Sastanak u MUP-u ZDK

U prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, održan je sastanak sa komandirima policijskih stanica na području Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Sastanak je u uvodnom dijelu otvorio načelnik Sektora uniformisane policije Semir Šut, kojom prilikom je, u skladu sa utvrđenim dnevnim redom, vršena analiza stanja bezbjednosti na području Kantona za protekli period 2012. godine. U okviru druge tačke dnevnog reda je vršena analiza aktivnosti poduzimanih po Akcionom planu mjera i radnji Uprave policije za 2012. godinu kao i zavedenim akcijama.

 

U drugom dijelu radnog sastanka, prisutnim se pridružio policijski komesar Fahrudin Bečirović, koji je tom prilikom ukazao na najvažnije segmente u radu Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona te naložio određene aktivnosti kao i mjere i radnje, koje će se poduzimati u pojedinim segmentma djelovanja policijskih službenika, gdje je nakon izvršenih analiza uočena potreba za dodatnim i intenzivnijim djelovanjem, a posebno u kontekstu planiranih radnji iz Akcionog plana mjera i radnji Uprave policije za 2012. godinu kao i zavedenim akcijama.

U nastavku sastanka se razgovaralo i diskutovalo o unapređenju rada policijskih službenika, povećanju radne discipline kao i profesionalnog ponašanja policijskih službenika u oblasti bezbjednosti saobraćaja, dok se u završnom dijelu sastanka razgovaralo o drugim aktuelnim pitanjima.

Nakon diskusija, izvršenih analiza izvještaja i postignutih rezultata, doneseni su i određeni zaključci, prvenstveno u kontekstu aktivnosti koje će se poduzimati u narednom periodu, sa ciljem poboljšanja stanja bezbjednosti na području iz nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Jedan od usvojenih zaključaka je, da je u kontekstu evidentnog smanjenja broja krivičnih djela počinjenih na području iz nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, potrebno preduzimanje određenih mjera kako bi se održao taj pozitivni trend te unaprijedilo stanje bezbjednosti na području Kantona, te su u navedenom zaključku konkretizovane mjere i radnje koje će imati za cilj navedeno. Takođe je zaključeno da se u oblasti bezbjednosti saobraćaja, pored velikih napora i intenzivnih aktivnosti koje se provode, trebaju dodatno planirati pojačane aktivnosti i akcije, kako bi se stanje bezbjednosti u oblasti saobraćaja podiglo na još veći nivo, kroz pojačane aktivnosti, koje bi imale za cilj prvenstveno smanjenje broja prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u BiH te smanjenje broja saobraćajnih nezgoda.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA