Printaj ovu stranu
subota, 28 Juli 2012 09:33

Galerija: besana noć u Zenici

Kako je izgledala neprospavana noć u Zenici pogledajte u galeriji fotosa Jasmina Hadžića

 

KLIKNI DA VIDIŠ GALERIJU

 

KAO ŠTO VIDITE IZ SLJEDEĆEG SAOPĆENJA CIVILNE ZAŠTITE najviše problema bilo je sa dezinformacijama koje su širili građani ali i pojedini mediji. Još jednom apelujemo da vjerujete isključivo zvaničnijm izvorima i ne vjerujete mahali i mahalašima. 

 

pročitajte

http://cz.zdk.ba/nepogode.html

 

Putem telefonskog broja „121“ Operativnog centra civilne zaštite, Zeničko-dobojskog kantona, pružane su potrebne informacije i pomoć građanima Kantona. Evidentirano je bezbroj poziva građana, koji su tražili informacije kada se „očekuje slijedeći zemljotres“.
Dana 28.07.2012. godine, aparati u Centru za seizmologiju, Federalnog hidrometeorološkog zavoda u Sarajevu, registrovali su u 01 sati i 12 minuta jak zemljotres 50 kilometara sjeverozapadno od Sarajeva na području Zenice. Magnituda u hipocentru je iznosila 4,6 Richtera, a intenzitet u epicentru je bio VI stepeni Merkalijeve skale. Na području Kantona saobraćaj se na svim putnim pravcima odvija bez većih poteškoća osim na dionicama sa aktuelnim radovima, obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.


Snabdijevanje električnom energijom na području Kantona je uredno.
Na području Kantona snabdijevanje vodom je uredno.
Telefonske i druge veze su u funkciji i bez prekida.
Vodostaj rijeka na području Kantona je normalan.


Na području Kantona vatrogasne jedinice nisu imale intervencija osim u Zenici: povodom zemljotresa vatrogasci su intervenisali na stambenoj baraci pao je dimnjak i propao kroz krov, u privatnoj kući spao je bojler i pokidao vodovodne cijevi gdje je nastupila poplava, u naselju Crkvice pri padu dimnjaka sa zgrade oštećeno 1 putničko vozilo, te je prijavljeno od strane građana da je došlo do manjih pucanja fasada i zidova na nekoliko stambenih objekata, nije bilo povrijeđenih lica, niti je zaprimljena dojava o većim materijalnim štetama.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)