24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 22 Juli 2012 05:22

Reisova Ramazanska poruka

Reisu-l-ulema IZ-a u BiH dr. Mustafa ef. Cerić uputio ramazansku poruku . Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Mustafa ef. Cerić danas je muslimanima u BiH, ali i širom svijeta, uputio ramazansku poruku. Istakavši kako je ovo 1431. ramazan, Cerić je potsjetio na 179. ajet sure Bekare u kojem je Allah, dž.š. objavio "Vi koji vjerujete neka znate da vam se propisuje post kao što je bio propisan i onima prije vas da biste bili pobožni".

On je dodao kako je Ramazan najbolji kućni ljekar, "koji dolazi da liječi dušu, te da je omekša i očisti od grijeha, pakosti i pokvarenosti".

"Zato je sretan onaj koji se u ramazanu odazove Allahovom pozivu da u postu nađe mir sa sobom i sa svijetom, da nađe ljubav prema Bogu i prema čovjeku-komšiji", naglasio je Cerić. On je poručio vjernicima da u vrijeme posta ne zaborave na slabe i nemoćne oko sebe, istakavši kako je glavni smisao ibadeta posta da kod ljudi probudi suosjećanje prema onima koji su gladni.

"Sa uvjerenjem da će nam mjesec ramazan donijeti Allahovu milost i oprost, od srca svim muslimanima i muslimankama u domovini i dijaspori želim sretne i berićetne mubarek dane ramazana - Ramazan Šerif Mubarek Olsun", poručio je, između ostalog, Cerić u svojoj ramazanskoj poruci.

E. Imamović za Zenicablog
(Izvor: MINA)