19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 07 Juli 2012 05:04

Ministrica u posjeti sudu

Kantonalna ministrica za pravosuđe i upravu Romana Brkić u razgovoru sa Zijadom Alihodžić, predsjednicom Kantonalnog suda Zenica informirala se o problematici sa kojoj se svakodnevno susreću sudije i ostali uposlenici Kantonalnog suda, te o kadrovskoj strukturi ove sudske institucije.

Istaknuto je da sudije Kantonalnog suda Zenica u toku mjeseca finaliziraju i više predmeta nego je to normirano Odlukom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, te da je uočen trenda rasta broja okončanih predmeta u odnosu za zaprimljenje.

 

- U radu Kantonalnog suda naročita pažnja se posvećuje rješavanju starih predmeta, kazala je Zijada Alihodžić, predsjednica Kantonalnog suda Zenica.

 

Tokom posjete ministrice za pravosuđe i upravu ZDK Romane Brkić Kantonalnom sudu govorilo se i o projektu rješavanja pravosudne infrastrukture na području Kantona u sklopu kojeg je predviđena i adaptacija i dogradnja zgrade Općinskog suda u Zenici, Kantonalnog suda Zenica, te izgradnja nove zgrade Kantonalnog tužilaštva u Zenici.

 

Ministrica Brkić je u pratnji predsjednice Alihodžić obišla prostorije Suda, tačnije sudnice, pisarnice i prostoriju za arhivsku građu.

 

- Između Ministarstva za pravosuđe i upravu i Kantonalnog suda postoji stalna koordinacija kako bi stvorili što bolje uvjete za povećenje efikasnosti rada suda, te rješavanje predmeta u skladu sa evropskim standardima, istakla je na kraju posjete ministrica Romana Brkić.

 

Pres služba ZDK