29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 06 Juli 2012 14:04

Premijer sa učesnicima Marša

Tokom cjelodnevne posjete Tuzli delegacija ZDK, na čelu sa premijerom Fikretom Plevljakom, susrela je sa grupom 22 Zeničanina, učesnicima marša mira „Srebrenica 2012.“ Poseban susret premijera Plevljaka i njegovih ministara bio je sa najmlađim članom ekipe učesnika marša iz Zenice, trinaestogodišnjim dječakom. Delegacija ZDK, premijer Plevljak i resorni ministari Senka Balorda, Romana Brkić, Raif Seferović i Mirko Trifunović u Tuzli su razgovarali sa učesnicima marša o njihovom iskustvu pješačenja iz Zenice do Tuzle. Svi učesnici su u dobroj kondiciji i zdravstveno spremi na pješačku rutu 290 kilometara od Zenice do Potočara.


- Mi smo došli u Tuzlu, prije svega, da damo punu podršku ovim dobrim i plemenitim ljudima koji su odlučili i na ovaj način odati poštovanje žrtvama Srebrenice i tako obilježiti 17. godišnjicu genocida u Srebrenici. Ovakav način pristupa priči o Srebrenici treba da bude primjer svim građanima Zeničko- dobojskog kantona, pa i šire. U ime Vlade ZDK želim ovoj grupi ljudi sreću na putu do Srebrenice, kao i svim drugim ljudima koji su ove godine odlučili biti dio marša mira prema Srebrenici, istakao je premijer Plevljak.

Srdačan i veoma otvoren susret predstavnika ZDK sa zeničkim učesnicima marša mira „Srebrenica 2012.“ na Panonskom jezeru završen je u večernjim satima u Studentskom domu, gdje su učesnici marša boravili jednu noć. Vlada ZDK je donirala logističku pomoć grupi 22 Zeničanina kako bi im, u tom dijelu, olakšala daljnje pješačenje prema Potočarima.


Pres služba ZDK

 

plevljak-tuzla2