Printaj ovu stranu
četvrtak, 05 Juli 2012 08:13

Kapetanović u UO Potočari

Na sjednici Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku, za člana Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari  je imenovana Nermina Kapetanović.  Za predstavnika Austrijanaca u Vijeću nacionalnih manjina BiH imenovan je Davor Ebner, dok su za predstavnike Bugara i Grka imenovane Trajanka Budič-Cvetkova odnosno Nermin Galanis-Mustagrudić.

 

Komisija je na zajednički prijedlog kandidata crnogorske nacionalne manjine donijela odluku da se mandat za predstavnika crnogorske nacionalne manjine podijeli na dva dijela u trajanju od po 18 mjeseci i to: Dragan Marković na period od 1. augusta 2012. do 31. januara 2014., a Nada Putica na period od 1. februara 2014. do 31. jula 2015. godine.

 

Zajednička komisija je usvojila i zaključak kojim predlaže Zajedničkoj komisiji za administrativne poslove, da članovima Vijeća nacionalnih manjina BiH ukine naknadu za rad, odnosno da im se odobre samo troškovi prevoza, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)