28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 13 Juni 2012 11:12

Zabrana parkiranja na Bulevaru

Vozače na Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića početkom sedmice neugodno je iznenadila akcija zeničke policije, koja je pisala kazne za sva vozila parkirana na potezu od Stare pijace do gradilišta Islamskog centra. Pomenuti dio Bulevara proteklih godina bio je iscrtan kao parking, i to besplatan, što je uveliko olakšavalo pristup obližnjim radnjama, ali i pješačkoj zoni u Staroj čaršiji. Kad je dio saobraćajnice prije tačno godinu određen za parking povele su se polemike, jer je većina vozača tvrdila da im postavljanjem parkinga u dio jedne od dvije kolovozne trake sužen prostor za vožnju, te mimoilaženje sa vozilima iz suprotnog pravca.

 

Ipak je prevladala volja općinara, te je iscrtan parking, koji je ovih dana «nestao», pa je parking opet dfozvoljen samo za vrijeme trajanja dženaza, jer se u pomenutoj ulici formira kolona vozila ispred Čaršijske Sultan Ahmedove džamije.

 

Obratili smo se Općini Zenica, sa upitom da li je promijenjena odluka, te iz Službe za komunalne poslove i ekologiju dobili potvrdan odgovor.

 

- Komisija je i lani i ove godine postupila po zahtjevima građana, onda po prijedlogu zanatlija, ugostitelja i trgovaca iz tog područja, a ove godine po pritužbama vozača i stanara, te Medžlisa IZ koji je imao probleme u organizaciji prijevoza i dženaza. Odluka je donesena nakon razmatranja žalbi, predstavki i konačna je, na primjeni do daljnjeg, kazao je za «Avaz» član općine Komisije za bezbjednost saobraćaja Enes Imamović.