25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 11 Juni 2012 15:46

Mališani u posjeti MUP-u

Uokviru projekta “Rad policije u zajednici”, mališani zeničkog obdaništa “ Radost” su posjetili Policijsku stanicu Centar u Zenici i Jedinicu policije za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

 

Grupa od dvadesetak naših najmlađih sugrađana koji su došli u pratnji svojih odgajateljica i direktorice Javne ustanove Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica, se tom prilikom upoznala sa radom prijemne kancelarije i dežurne službe Policijske stanice Centar, gdje su im policajci objasnili koje to sve poslove oni obavljaju dok su na dužnosti, te koliko je važno ponašati se u skladu sa važećim propisima, poštivati naredbe ovlaštenih službenih lica te naročito, koje se to ativnosti poduzimaju u oblasti bezbjednosti saobraćaja, prvenstveno sa ciljem zaštite života naših najmlađih.

 

Najveće zanimanje zenički mališani su pokazali kada su u prostorijama Jedinice policije za podršku, bez treptaja, posmatrali pokazne vježbe, koje su naši specijalci izveli samo za njih. Nakon pokaznih vježbi, vrtićka grupa je za pripadnike policije izvela dvije tačke, koje su kako kažu, brižno i ozbiljno pripremali a koje govore o policajcu i djeci koja vole svoju policiju i vjeruju joj. Nakon što se smirilo njihovo oduševljenje viđenim, u razgovoru sa policajcima, svi su uglas rekli da će biti policajci kada porastu. Prilikom pozdravljanja, izrazili smo zadovoljstvo ovom posjetom te ukazali na činjenicu da ćemo čekati naše buduće kolege.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA

 

mupdjeca0