Printaj ovu stranu
četvrtak, 31 Maj 2012 14:34

Vikend radovi na Rondou M.

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica obavještavaju učesnike u saobraćaju i javnost da je u sklopu projekta izgradnje glavne gradske magistrale planirano završno asfaltiranje kolovoznih površina i postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije na kružnoj raskrsnici Metalurg-Lamela. Pošto se pomenuti radovi mogu izvoditi samo uz potpunu obustavu saobraćaja na raskrsnici Metalurg-Lamela iz svih pravaca obustava će se izvršiti na slijedeći način:

 

- početak obustave je u subotu 02.06.2012. godine u 15:00 časova a kraj obustave je u nedjelju 03.06.2012. godine u 24:00 časova.

 

Zatvaraju se slijedeći dijelovi ulica:

- Školska ulica od ulaza u hotel Dubrovnik do kružne raskrsnice
- Bulevar Kulina Bana od hotela Internacional do kružne raskrsnice
- Bulevar Ezhera Arnautovića od raskrsnice sa ulicom Safvet bega Bašagića do kružne raskrsnice
- Aleja šehida od raskrsnice ispred Šoping centra Džananović do kružne raskrsnice.


U cilju smanjenja saobraćajne gužve u periodu obustave mijenja se režim saobraćaja u ulici Safvet bega Bašagića tako da se organizuje dvosmjerni saobraćaj u pomenutoj ulici, uz strogu zabranu zaustavljanja i parkiranja u periodu obustave.

 

Na ostalim gradskim ulicama režim saobraćaja ostaje nepromijenjen i u skladu sa važećom signalizacijom i režimom odvijanja saobraćaja
Učesnike u saobraćaju i građanstvo molimo za oprez, poštivanje saobraćajne i gradilišne signalizacije u cilju vlastite sigurnosti kao i za razumijevanje i strpljenje.

 

Izvršna agencija za realzaciju projekta GGM-a i Općina Zenica.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)