Printaj ovu stranu
petak, 25 Maj 2012 22:37

Premijer primio nagrađene

Danas je premijer Zeničko-dobojskog kantona Fikret Plevljak primio pobjednike 15. Kantonalnog takmičenja iz poznavanja Prve pomoći koje organizira Crveni krst/križ Zeničko-dobojskog kantona. Kenan Kamenjaš, učenik Osnovne škole „Safvet beg Bašagić“ i Nusret Mešić, učenik Gimnazije „Muhsin Rizvić“, oba iz Breze predstavnici su pobjedničkih ekipa podmlatka i omladine. Oni su u razgovoru sa premijerom Plevljakom istakli da je interesovanje za ovaj vid edukacije u njihovim školama izuzetno veliko, pa zato i ne čudi kvalitet koji su pokazale obje ekipe. Inače, obojica potiču iz rudarskih porodica i otud izgrađen osjećaj za humanizam i pomoć drugima, što je i razumljivo s obzirom na rudarsku tradiciju Breze.

 

Premijer Plevljak čestitao je pobjednicima i poželio im sreću na sutrašnjem Federalnom takmičenju u Novom Travniku. On se interesirao za daljnji nastavak školovanja obojice učenika te pohvalio njihovo znanje iz oblasti koja često može značiti razliku između života i smrti. Posebno raduje što djeca i omladina stiču znanje iz prve pomoći i što imaju interesovanje za ovaj vid vannastavnih aktivnosti, rekao je premijer Plevljak.

 

U pratnji učenika na prijemu kod premijera Plevljaka bili su i Hasan Topalović, predsjednik Crvenog križa ZDK, Zlatko Dijaković, predsjednik Skupštine i Miro Vukelić, sekretar Crvenog križa Kantona i Kemal Nesić, sekretar Crvenog križa Općine Breza. Oni su premijera izvjestili o dosad održanim općinskim i kantonalnom takmičenju na kome je učešće uzelo 130 učenika iz svih 12 općina Zeničko-dobojskog kantona, što predstavlja rekord u proteklih 15 godina koliko se takmičenje održava. Ujedno su zahvalili Vladi Zeničko-dobojskog kantona na podršci i pokroviteljstvu nad ovom manifestacijom te istakli da će nastojati opravdati povjerenje i proširiti znanje iz oblasti prve pomoći na što veći broj mladih ljudi.

 

Press služba ZDK

Posljednje od

Povezani članci (by tag)