19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 15 Maj 2012 00:05

Dvadeset godina odreda Vranduk

Obilježeno je 20 godina od osnivanja odreda "Vranduk". Manifestacija je održana na lokalitetu "BAŠČA" u vrandučkoj rijeci-Vranduk, na platou ispod lovačke kuće, uz nekoliko stotina prisutnih mještana i gostiju.   Druženje je proteklo uz muziku, zabavu, roštiljanje i druge aktivnosti. Inaće, odred "Vranduk" je osnovan 1992.godine, na početku agresije na BiH, a sačinjavali ga mještani Vranduka, Ljubetova, Višegrada, Zabrca, Ponirka, Varošišta, Koprivne i Gladovića. 

 

Organizacioni odbor su sačinjavali: Ismet Begić, Ferhad Šehić i Dževad Begić. Na početku manifestacije prisutnima su se obratili: Predsjednik mjesne zajednice Vranduk, Besim Begić, predsjednik organizacionog odbora Ismet Begić, te komandant Suvad Fetić. U muzičkom dijelu prisutne su zabavljali Munir Durmiš, Dženana i Dževad Mustafić uz orkestar
Munira Durmiša sa legendarnim harmonikašem Ćirom Ranđelovićem. Nastupio je i KUD iz Vranduka sa mladim snagama. Sponzori manifestacije su bili: "Almy"-Zenica, štamparija "Meligraf"-Zenica, te Askokomerc-Nemila. Posjetom ovoj manifestaciji, vaš izvještač je evocirao uspomene na dane, kada je, kao osnovac, dolazio na izlet na "BAŠČU" sa svojim školskim drugovima i učiteljima.

 

I.Ekrem za Zenicablog