29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 07 Maj 2012 22:13

Foto: protest taksista u Zenici

Grupa zeničkih taksivozača danas je blokirala autobusko stajalište kod Stare pijace, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, koje osim autobusa javnog prijevoza koriste i ilegalni prijevoznici. Članovi Udruženja taksista općine Zenica koji su svojim vozilima onemogućili prilaz stajalištu i ujedno blokirali izlazak desetak vozila kojima se obavlja ilegalni prijevoz putnika, traže hitnu intervenciju inspekcijskih organa u borbi protiv nelegalne konkurencije.

 

"Uzalud godinama upozoravamo na ovaj problem. Divljih taksista u Zenici ima oko 600 i svakim danom ih je sve više. Policija radi svoj posao, ali nismo zadovoljni kako to rade inspekcija i nadležni sud. Stanje je neizdrživo", kaže Fikret Halać, jedan od nezadovoljnih taksista.

 

Za sutra su zenički taksisti najavili proteste ispred zgrade Zeničko-dobojskog kantona.

 

- Tražimo da se poduzmu adekvatne mjere protiv pomenutih, jer, pored što voze za istu cijenu, stvarajući nam time konkurenciju, nemaju nikakve izdatke prema državi, te time ugrožavaju nas, registrovane taksiste. Ionako je danas teško zaraditi hljeb, a ilegalni taksisti, u narodu poznati kao "crni taksisti", nam još više otežavaju. Nadam se da će ovaj skup imati efekta i da će nas nadležni podržati, osiguravajući time nama bolje uslove za rad, a uporedo s tim i rješavanju ovog pitanja koje je zakonom nedopušteno. - kaže nam jedan od nezadovoljnih taksista. Skup je propraćen prisustvom pripadnika MUP-a Zenica

 

Za Zenicablog, Edo Babić

foto: Edo Babić / Jasmin Hadžić

 

GALERIJU FOTOSA sa protesta možete vidjeti klikom ovdje