18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 07 Maj 2012 03:18

Priznanje za Gutićevu Crtu

Nisvet Džanko, tv voditelj i novinar, te autor serijala „Pozitivna geografija“ dobitnik je nagrade „Novinar godine 2011.“ , priznanja koje dodjeljuje Društvo novinara BiH.

Nasedamnaestoj  manifestaciji "Novinar godine" održanoj u hotelu „Park“ na Karaotoku, općina Čapljina, godišnje nagrade i priznanja za 2011. dobili su također: Redakcija informativnog programa Radija 7 Tuzla - u kategoriji radijskog novinarstva, Politički magazin „Crta“ BHT - u kategoriji televizijskog novinarstva i Andrijana Copf, novinarka i urednica kulturne rubrike „Dnevnog lista“ iz Mostara. Godišnju nagradu u kategoriji „Nagrada za životno djelo“ dobio je Enver Enko Mehmedbašić.

 

Inače, uz povelje, umjetničke slike, knjige i statuu za „Životno djelo“, Nisvet Džanko je kao nagradu dobio i sedmodnevni pansion u hotelu „Stela“ u Neumu za dvije osobe.

Manifestacija „Novinar godine“, organizira se u povodu 3. svibnja Svjetskog dana slobode medija. Za izbor dobitnika priznanja svake godine raspisuje se natječaj za nominacije. Natjecati se mogu samo novinari redakcija čije je sjedište na prostoru BiH. Najbolje bira Ocjenjivački sud sastavljen od članova Upravnog odbora, te predsjednika Nadzornog odbora i Suda časti. Laureata u kategoriji „Nagrada za životno djelo“ bira Sekcija novinara veterana koja djeluje pri ovome društvu. Inače, Društvo novinara BiH u 2011. godini je imalo 384 člana.

Emisiju CRTA uređuje naš sugrađanin Amarildo Gutić.