29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 03 Maj 2012 04:46

Treći maj, dan slobode medija

Omladinska novinska asocijacija u BiH, u saradnji sa "Vijećem za štampu", Asocijacijom srednjoškolaca u BiH i BH novinarima, realizuje projekat "Dan slobode medija".
Lokalni tim ONAuBiH Zenica, vas poziva 03.05. u 12h ispred robne kuće "Bosanka" na druženje. Planirana je podjela promotivnog materijala, anketiranje sugrađana, nastup plesnih zeničkih grupa. 

Ciljevi projekta: Ukazati na nefer i netačno izvještavanje te pozvati građane da šalju žalbe za printane i on-line medije preko Vijeća za štampu, kao samoregulacijskog tijela.
VZS kao i ONAuBiH organizuju seminare na teme novinarstva s toga je jedan od ciljeva i promocija o edukacijama ovih nevladinih organizacija.  ONAuBiH također ima i omladinski list "Karike", preko kojeg mladi ljudi mogu da pokažu svoje novinarske vještine. Bh novinari, imaju "Liniju za pomoć novinarima". Linija za pomoć novinarima poziva sve novinare da se jave ukoliko su doživjeli prijetnje ili bilo kakvo ometanje pri obavljanju novinarske dužnosti. ASuBiH, pruža neformalno obrazovanje za srednjoškolce iz cijele BiH i promoviše borbu za njihova prava! Dođite i pridružite nam se. SVI STE POZVANI!

"Građani i novinari zajedno u borbi za istinu"

Povezani članci (by tag)