20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 09 Januar 2012 10:24

Čelik u nastavku prvenstva

bilino-poljeNogometaši Čelika sa pripremama za proljetni dio prvenstva startat će 15. januara, kada je zakazana prozivka i prvi trening.

"Budući da se nismo uspjeli plasirati u samu završnicu Kupa, onda nismo imali potrebe žuriti, tako da smo i prolongirali početak priprema za sedam dana. Imat ćemo sasvim dovoljno vremena za pripreme, a prvi dio ćemo završiti u Zenici, na Kamberovića polju, dok bi drugi dio priprema trebali obaviti početkom februara u Rovinju. Najvjerovatnije da ćemo u nastavak prvenstva ući sa 24 igrača, od kojih su tri golmana" kazao je Elvedin Beganović za Sport Centar.

U pauzi su Čelik napustili Emir Hadžić, Damir Tosunović, Darko Mitrović, Aleksandar Kikić, Haris Seferović, Kenan Nemeljaković, a postoji mogućnost da klub napuste i mladi veznjak Aldin Šišić koji je na pragu prelaska u jedan švicarski klub, te najbolji igrač Čelika u prošloj polusezoni - Dario Purić, za koje su interes pokazali klubovi iz inostranstva.

 

Od novih imena tu su tri mlada igrača, napadač Jasmin Smriko - koji se vratio sa posudbe iz Viteza, zatim veznjak Bernad Imamović, bivši junior Čelika koji je prošlu polusezonu nastupao za zenički Rudar te Armin Mrguda, lijevi bočni koji dolazi iz tešanjskog TOŠK-a.

Nema sumnje da će Čelik u nastavku prvenstva imati jednu od najmlađih ekipa u ligi koja će pod vodstvom mladog i perspektivnog trenera Elevedina Beganovića pokušati završiti sezonu u vrhu tabele.

D. Kurbegović/SC Sport