28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 14 Januar 2012 14:17

Čolaković suspendovan i u ZDK

Postupajući po odluci komiteta za normalizaciju N/F Saveza BiH i mišljenja komisije za propise Nogometnog saveza ZDK, Izvršni odbor  sproveo je odluku o suspenziji predsjednika Saveza Sulejmana Čolakovića.

Ovom odlukom bivši dugogodišnji prvi čovjek kantonalnog nogometnog saveza razriješen je svih dužnosti. Članovi izvršnog odbora odali su priznanje Sulejmanu Čolakoviću za dosadašnji rad u organima nogometnog saveza kantona i BiH, a posebno za anagažovanje  na izgradnji trening centra u Zenici.

U skladu sa statutom  Saveza funkciju presjedavajućeg  Izvršnog odbora i Skupštine do narednih izbora koji se trebaju održati u maju ove godine, obavljaće prvi dopredsjednik Mirsad Ibraković.

 

Prema akcionom planu komiteta za normalizaciju, skupštine kantonalnih saveza dužne su uskladiti svoje statute  sa statutima entitetskih i nogometnog saveza BIH. Ako u narednom periodu ne bude novih zahtjeva i prijedloga iz beha kuće nogometa, nogometni savez ZDK svoj posao bi trebao završiti na skupštini koja je zakazana za 25.  januar.

Na narednoj skupštini takođe očekuje se i usvajanje finansijskog poslovanja za 2011 godinu  kao i usvajanje budžeta  saveza za tekuću kalendarsku godinu. Izvršni odbor na današnjem zajsedanju nije prihvatio prijedlog nogometnog kluba Bosna iz Visokog o razrješenju Nurije Čabaravdića i imenovanje Darija Pekića na funkaciju člana izvršnog odbora iz Visokog.