15 Juli 2020
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 26 Januar 2012 21:30

Ujedinjuju se dva zenička kluba!

plivanjebazenPo svemu sudeći zeničkom plivanju bi trebali doći bolji dani. U cilju prevazilaženja trenutnog stanja, te pokušaja da se plivanje vrati na raniji nivo kvaliteta u čemu je preduslov stvaranje kvalitetne baze kako u tehničkom, finansijskom, stručnom, tako i takmičarskom potencijalu dogovoreno je da izvrši fuzija dva kluba – Zenica – Željezara i Čelika kao projekat iza koga bi stali svi kojima je ovaj sport drag. 

Uprava novog kluba u kojoj bi trebalo u početku biti osam ljudi, po četiri iz dva kluba koja se ujedinjuju, održala je u četvrtak uveče sastanak na kojem je definirala većinu stvari. Za prvog predsjednika novog kluba koji će nositi naziv GKVS Čelik – Željezara Zenica izabran je Elvir Haskić, a za potpredsjednika Mirza Dajić. Ostali članovi Uprave su: Berzad Berbić, Ahmed Čerim, Semir Taslaman, Aldin Đerahović, Maja Šišić i Nedžad Glibo. Ostavljena je mogućnost popunjavanja Uprave u narednim danima. Ova Uprava bi trebala obnašati funkciju u naredne četiri godine, a predsjednik i potpredsjednik bi se rotirali nakon dvije godine. Proces spajanja klubova bi se trebao provesti u narednim danima.

Ono što svakako može takođe radovati ljubitelje vaterpola je da će konačno sa početkom narednog mjeseca (februara) startati i Škola vaterpola. Radi se o sportu koji se nakon četiri decenije vratio u naš grad, a ovo je prva škola vaterpola koju će voditi zenički treneri potpomognuti stručnjacima iz Dubrovnika, Splita, Neuma i Sarajeva.

Tako da, ukoliko želite postati član, dovoljno je ponijeti kupaće gaćice, dobru volju i doći na bezen u Sportsko-rekreacioni centar Željezare u Industrijskoj školi. Termini za održavanje će biti određeni naknadno.
Kada je u pitanju struka, poznato je da će u plivanju raditi četiri trenera. Šef stručnog štaba će biti Aldin Đerahović, pomoćni trener prvog tima (ujedno i kondicioni) Zlatan Husaković, a sa djecom iz Obuke neplivača, Male škole plivanja i Škole plivanja raditi Sanela Salkić i Edvin Bojić. Kada je vaterpolo u pitanju radiće treneri Armin Ćatić i Berzad Berbić. Inače, od novembra članovi dva kluba treniraju zajedno pod paskom ovih trenera.

Takođe je dogovoreno da u toku ove godine osim plivačkog mitinga za najmlađe kategorije, popularne Orke koja je u decembru, te Festivala sportova na vodi na ljetnom bazenu - Čelikovo srce (vaterpolo, plivanje, skokovi u vodu, sinkrono plivanje) koji je u avgustu, klub organizuje i još jedan miting – krajem marta ili početkom aprila na kojem bi na zatvorenom bazenu ugostili u SRC Željezara i starije i mlađe kategorije plivača a pokušali bi to podići na jedan nivo.