29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 19 Mart 2012 21:51

Robijaši se dogovorili s policijom

Nakon nemilih događaja koji su se dogodili na utakmici 16. kola Premijer Lige BiH između NK „Čelik“ i FK „Velež“, odigranom prošle subote, 10.03.2012. godine na Bilinom Polju, te u vezi sukoba navijača sa policijom na južnoj tribini stadiona, Udruženje „Robijaši 1988“ iz Zenice izdaje Saopštenje za javnost.
Danas je u prostorijama NK „Čelik“ održan sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici Robijaša, policije i NK „Čelik“, a sve u cilju prevazilaženja krize na relaciji „navijači-policija“.

Zadovoljstvo nam je saopćiti da je napokon postignut dogovor na obostrano zadovoljstvo. Moramo istaknuti kako su predstavnici policije i NK „Čelik“ bili sasvim korektni, a mi Robijaši smo istrajali u svojoj jedinoj namjeri, da navijačka tribina na Jugu do daljnjeg bude bez prisustva policije, nego samo uz prisustvo pripadnika zaštitarske agencije. Naravno, policijske snage će biti prisutne na utakmici ali će djelovati samo u slučaju napravljenog prekršaja. Svaki sukob sa pripadnicima zaštitarske agencije biće ujedno i povod za djelovanje policije. S tim u vezi biće odštampani leci na kojima će pisati što je sve ustvari zabranjeno na utakmicama i koje su kazne za načinjeni prekršaj, te će isti biti podijeljeni svim navijačima iz razloga jer mnogi od nas ne poznaju Zakon.
Svjedoci smo da nas pojedini mediji žele prikazati kao huligane, te stoga ovaj dogovor dobiva još više na vrijednosti i snazi. Mi, Robijaši smo na Jugu iz jednog jedinog razloga, a to je ljubav prema svome klubu a ne izazivanje nereda i sukoba i to ćemo svima dokazati.
Robijaši su navijačka skupina koja nije niti politički a niti nacionalno orijentirana, mi samo volimo svoj klub te tako nastojimo i funkcionirati.
Zato sve prave navijače i zaljubljenike u NK „Čelik“ pozivamo da u subotu u što većem broju dođu na naš Jug, da zajedno navijamo i pomognemo našem klubu da ostvari prvu pobjedu ovog proljeća te nastavi niz utakmica bez poraza. Mi ćemo dokazati da je Jug naš i da želimo samo bodriti svoj klub.
Isto tako želimo predložiti „Komitetu za normalizaciju“ da se pozabave i sa drugim navijačkim skupinama, jer nacionalistička obilježja i nacionalističko navijanje jučer u Mostaru samo pokazuje da svoj posao ne rade kako treba te da imaju simpatije prema određenim klubovima iz naše države. Isto se odnosi i na pojedine BiH medije, prvenstveno mislimo da državnu i federalnu televiziju, budite ono što i piše da jeste.

VOLIM TE ČELIK !