29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 23 Decembar 2014 19:45

Novogodišnju press NSZDK

Danas,  23.12.2014. godine, u sjedištu Nogometnog Saveza Zeničko – dobojskog Kantona, u ulici Zukici 22. sa početkom u 11,00 sati održana je novogodišnja svečana press konferencija NSZDK.

 

Domaćini pressa bili su predsjednik NS ZDK Muhamed Begagić i generalni sekretar NS ZDK Safija Mahmić. Moderator na pressu bio je Mirsad Pripoljac sa RTVZE.

Svečanosti su prisustvovali članovi IO, privrednici, prijatelji Saveza, predstavnici klubova iz ZDK, te novinari. Na press konferenciji su prezentirane aktivnosti Saveza i njegovih članica u proteklih godinu dana.

 

U obraćanju prisutnim Predsjednik Muhamed Begagić, koji je i član Izvršnog odbora NSBiH, pored ostalog, napominje:

„ U 2014. godini NS ZDK je vlastitim i sredstvima privrednika uspio renovirati prostorije čime su stvoreni uslovi za kvalitetniji rad. Nogometni savez Zeničko – dobojskog kantona okuplja 33 kluba, koji se takmiče u Premijer, Prvoj federalnoj, Drugoj federalnoj ligi i Kantonalnoj ligi ZDK. Ukupno 36 ekipa učestvuje u omladinskim ligama. Ove godine u sistem takmičenja polako se uključuju i klubovi sa područja općine Visoko. 

Majske poplave oštetile su infrastrukturu sedam klubova (Stupčanica (Olovo), Mladost DK, Nemila (Zenica), Krivaja (Zavidovići), Natron (Maglaj), Proleter (Makljenovac-Doboj Jug) i Novi Šeher, a procjenjena je šteta od 406.000 KM, potvrđena od sudskog vještaka. Kroz program pomoći Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH putem UEFE i FIFE opredjeljeno je 140.000 KM, dok je do sada od strane lokalne zajednice u obnovu uloženo oko 200.000 KM, te 7.000 KM od NSZDK. Najveću štetu od poplava pretrpio je Nogometni klub Nemila gdje je šteta dostigla 50.000 KM. Sredstva za sanaciju bit će operativna nakon nove godine, a NK Nemila će u proljeće svoje utakmice kao domaćin vjerovatno igrati na Kamberovića polju“

Begagić je najavio kako će se naredne godine ekipa ZDK-a, sastavljena od igrača iz klubova Kantonalne lige ZDK, uključiti u „Kup regija“, a planiraju i više pažnje posvetiti radu sa omladinskim kategorijama.

 

Nakon press konferencije održano  je zajedničko druženje u prostorijama Saveza, a pojedincima su uručili prigodne poklone i zahvalnice za podršku radu kancelarije Saveza. I ostali prisutni dobili su prigodne poklone.

 

E.Imamović za Zenicablog

+ foto sa pressa